fbpx

Scot telefonul din buzunar să sun pe cineva. Îl deblochez și văd că am un nou mail. Îl citesc, răspund la el, închid aplicația de mail. Dar am și niște notificări de Facebook. Ce-o fi cu ele?

Le citesc, bineînțeles, mai stau puțin pe facebook, închid aplicația, dar văd și notificările de Twitter. Poate-o mi-o fi acceptat cererea de conectare cel cu care aș vrea să am o întîlnire de afaceri. Nu era el :(. Dar poate-o fi vreo veste bună de la celelalte notificări. Nu, pe Twitter nu.

Dar mai am: SMS-uri, Skype, WhatsApp, LinkedIn, Messenger, Pages, mai nou și Waze, Feedly, Instapaper și mai adăgați voi ce vreți. Până la urmă, le citesc pe toate. Au trecut aproape 90 de minute și pun telefonul la loc în buzunar.

Între timp, am văzut pe laptop că au mai venit niște mailuri. Le-am citit și pe alea, am răspuns la cele la care trebui răspuns. Ia uite, deja e ora prânzului. Și mă întâlnesc la masă cu… Dar nu am mai sunat să-mi anunț invitatul și nici să fac rezervarea!

Câți dintre voi nu ați pățit la fel ca mine? Și mi s-a întâmplat nu o dată, de două ori, ci constant. Și am renunțat la notificări. Nu la toate. Am păstrat SMS-urile, apelurile telefonice, reminderele. Inclusiv la notificările de mailuri din Outlook. Restul, pa!

Acum e mai bine, sunt mai organizat. Și-mi dau seama ce lipsit de respect eram atunci când, discutând cu cineva, îmi aruncam ochii în telefon la fiecare notificare. Iar ăsta era cazul fericit. Dar cam de câtă lipsă de respect poate fi vorba când întrerupi o discuție ca să răspunzi unui mesaj?

Ce poate fi atât de urgent? Ce nu poate aștepta 5, 10, 15-20 de minute? Părerea mea e că sunt foarte puține cazuri care justifică asta. Voi ce credeți?

Renunță la notificări

One thought on “Renunță la notificări

  • 09.05.2017 at 14:55
    Permalink

    Perfect de acord! Și eu am făcut la fel, am notificări doar pentru apeluri, YouTube (e important pentru mine hehe) și mesaje. Bineînțeles, și alarmele. Dar în rest, pot trăi fără ele.
    Și mai e un sistem bun de implementat: cel al filtrelor din Gmail, care-ți permit să marchezi mailurile neimportante ca fiind citite, încă de când au intrat în inbox. În felul ăsta, nu mai ai 20-30-100 de mailuri pe zi, ci doar cele cu adevărat importante. Restul intră direct în folderele/etichetele pe care le-am dat eu dinainte și sunt marcate “as read” fără să mă bâzâie din cinci în cinci minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.