fbpx

Hipo.ro publică raportul propriu Piața forței de muncă în 2018. Eu l-am citit să aflu cum văd managerii de top, specialiștii în recrutare sau directorii de resurse umane din 330 companii medii și mari din România nevoia de PR și comunicare. Iată ce am aflat citindu-l.

Creșteri, descreșteri, tendințe, le găsiți în varianta completă a raportului

Peste 75% din respondenți estimează că numărul lor de angajați va crește cu 10% sau chiar peste, iar nevoia de marketing-PR-publicitate este peste 6%. Cei mai mulți – 45% – vor căuta juniori (maxim 3 ani experiență), 41% vor căuta seniori (peste 3 ani experiență). Experiența precedentă este căutată de peste 20% la juniori și peste 26% la seniori, iar abilitățile de comunicare sunt pe primul loc la soft skills dorite, cu peste 16%.

Peste 57% spun că salariile vor crește cu sub 10%, doar 9% prevăd creșteri de peste 10%. Asta în condițiile în care au crescut și așteptările salariale – la juniori, de la 2.000 la 2.500 lei. Chiar dacă 85% din angajatori au buget de training, bugetul nu prea crește față de anul trecut.

Se dezvoltă stagiile de practică și de internship (vești bune pentru elevi și studenți 😆 ), dar scade sau se menține nevoia de specialiști (vești mai puțin bune pentru seniori și manageri 😥 ).

La finalul raportului, găsiți un fel de „Tips and tricks” sau „Do’s and dont’s” pentru candidați (recomandări, greșeli de evitat), modificări față de 2017 și concluzii.

Îmi permit și o concluzie pentru cei din domeniul PR și comunicare care caută: dacă ești junior (student, proaspăt absolvent sau cu experiență de max. 3 ani) – deci ai puțină experiență de muncă sau practică sau internship, ai șanse. Dacă ești senior sau manager, va fi ceva mai greu, dar bazează-te pe experiența relevantă acumulată, pe hard skills și pe o motivație puternică pentru noul domeniu / noua companie.

PR și comunicare – piața muncii în România în 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.