fbpx

Am descoperit din nou de Sărbătorile astea, în unele dintre mailurile primite (unele din alea „frumoase”, cu texte „deosebite”, bleah! – dar asta e o altă discuţie) că sunt prea mulți care nu ştiu să folosească CC-ul.

Adicătelea, eu am fost trecut în CC la o urare de Paşti trimisă de Marcel către Marian (nume fictive, parol!). Marcele, ştii ce înţeleg eu de aici? Că tu ai ţinut morţiş ca eu să fiu la curent cu urarea ta către Marian. Și dacă-s ranchiunos şi caut nod în papură, mă gândesc că ai făcut-o intenționat. Și poate mă şi atac pentru că pe mine nu m-ai „urat”.

Fără să dau lecţii, pentru că sigur nu-s cel mai potrivit, am să spun pe scurt cum ştiu eu că se foloseşte TO, CC şi BCC într-un mail.

La TO se pune/pun destinatarul/destinatarii mail-ului. De exemplu, eu trimit un mail către avocatul meu în care îi pun nişte întrebări despre o moştenire. Deci, pe avocat îl pun la TO. Dacă-s mai mulți avocați care se ocupă de treaba asta, îi pun pe toți la TO.

Vreau ca fratele meu să ştie că am trimis acele întrebări către avocat, pentru că e vorba de moştenirea noastră, a ambilor, şi de asemenea să aibă şi dovada scrisă că am făcut acest lucru, aşa că îl pun în CC. Dacă mai am alte rude care trebuie să știe și ele că am început succesiunea, le pun pe toate la CC.

Sunt unele persoane despre care aș vrea ca avocații sau rudele să nu știe că sunt la curent cu procedura? Simplu, le pun la BCC. Cu siguranţă că aici este mai bine explicat decât am reuşit eu mai sus.

Notă: Textul este foarte actual, chiar dacă a fost ușor modificat după un text publicat pe CatalinHosu.ro în 8.04.2010.

Cum folosim TO, CC și BCC în mailuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.